Uklonimo barijere uz Lutajuća srca i Predina

Izvor: JuznaSrbija.info, 27.Maj.2015, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uklonimo barijere uz Lutajuća srca i Predina

U niškoj Tvrđavi održan je veliki koncert „Uklonimo barijere“, u organizaciji Udruženja „Dragana Rodić“.

Učestvovali su poznati muzičari iz regiona, između ostalih i Lutajuća srca, Zoran Predin, Nikola Čuturilo, Dragoljub Đuričić, Oliver Katić.


Na platou ispred Beogradske kapije u niškoj Tvrđavi održan je muzički spektakl „Uklonimo barijere“. Koncert je deo šire akcije koju već u kontinuitetu od 2012. godine organizuje Udruženje >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << „Dragana Rodić“ uz podršku prijatelja ove humanitarno-umetničke kampanje. Poruka koju šalju Dragana Rodić i saradnici okupljeni oko ove akcije je da se podigne svest o osetljivim društvenim grupama, o prihvatanju različitosti među ljudima, i da se širi pozitivna energija i spajaju umetnici iz celog regiona.

Na talasima muzike u niškoj Tvrđavi širila se pozitivna energija.

Veče su otvorili domaći muzičari, legendarna grupa Lutajuća srca, čiji hitovi već decenijama osvajaju mnoge generacije. Spomenka, Mika i Minja podsetili su publiku na čuvene pesme poput „Jefimije“ i „Još malo“, a obradovali su prisutne i novim kompozicijama.

U Tvrđavi se predstavio i mladi niški muzičar Oliver Katić, a nakon njega je nastupio i Nikola Čuturilo, kome se pridružio bubnjar Dragoljub Đuričić.

Posebnu notu večeri dao je slovenački kantautor, frontmen nekada čuvenog Lačnog Franca, koji je svojim šarmom i pesmama, još jednom osvojio nišku publiku.

Na koncertu su nastupili i stari znanci, bend za uvek dobar provod – La Kampanela, kao i Vesna Zakonović Arežina.

Još jedno uspelo veče, još jedna uspela zajednička poruka – budimo pozitivni, poštujmo različitosti i uklonimo barijere!

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Predin, Čutura i Đuričić uklanjali barijere u Nišu

Izvor: Blic, 27.Maj.2015

Legende bivše rok scene u Jugoslaviji Zoran Predin, Dragoljub Duričić i Nikola Čuturilo Čutura učestvovali su na koncertu “Uklonimo barijere” održan sinoć u niškoj Tvrđavi...Koncert je organizovala Dragana Rodić, koja se nalazi na čelu istoimenog udruženja, s namerom da se u Srbiji poruše...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.