U petak migrirajte u Noć istraživača

Izvor: NiskeVesti.rs, 27.Sep.2016, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U petak migrirajte u Noć istraživača

Tradicionalna manifestacija Noć istraživača održaće se na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi u petak, 30. septembra u periodu od 17 časova do ponoći, najavili su organizatori. Ovogodišnja tema Noći istraživača su migracije, a održava se pod motom “Istraži, prikaži, znanje potraži”. Niš je jedan od 12 gradova u Srbiji koji obeležavaju Noć istraživača.

„Tema ovogodišnje Noći istraživača su migracije. O njima će se govoriti sa više različitih aspekata, >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << kroz migracije ljudi, biljaka, životinja, nauke’’, najavila je organizatorka događaja u Nišu prof. dr Aleksandra Pavlović.
Osim u Tvrđavi, Noć istraživača će se paralelno odvijati i na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu.
„Predavanje Naši zaboravljeni velikani na kome ću govoriti o ljudima koji su dali doprinos nauci, ali ih je naš narod zaboravio. Takođe, posetioci će moći da se upoznaju sa našom opservatorijom i opremom koju imamo, a na krovu opservatorije govorićemo o migracijama u kosmosu“, najavio je je profesor PMF-a Dragan Gajić.
Doprinos Noći istraživača će, tradicionalno, dati i gimnazija „Svetozar Marković“ čiji profesori i đaci organizuju dve interaktivne postavke i jednu izložbu.
„Kroz interaktivnu postavku Konstantin Veliki-nepoznato o poznatom predstavićemo Konstantina sa aspekta istorijskog dela i kulturnog uticaja koje Vizantija ima na ovim prostorima. Prirodnjaci pripremaju interaktivnu postavku Vratiće se rode o migracijama ptica, a sa radošću najavljujemo i izložbu o životu i radu čuvene Marije Kiri’’, istakao je direktor Gimnazije „Svetozar Marković“ Marijan Mišić.

Menadžerka EU info kutka Danijela Vučić podsetila je da je „Niš jedan od 12 gradova u Srbiji i oko 250 u Evropi u kojima se organizuje Noć istraživača, ove godine sedma po redu“.
Delegacija Evropske unije u Srbiji podržava Noć istraživača kroz program Horizon 2020. Ulaz je slobodan. O ostalim detaljima Noći istraživača u Nišu možete pogledati ovde.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Cool" Noć istraživača u petak

Izvor: Radio 021, 28.Sep.2016, 13:03

Noć istraživača održava se u petak, 30. septembra, a tema je "cool" nauka – nauka niskih temperatura ili prosto nauka koja je "cool"...U tržnom centru BIG, od 15 sati, posetioce čeka mnoštvo COOL radionica i eksponata: lebdeća čigra, ferofluidi, levitirajući voz Maglev, kriptografija i kodovi,...

Nastavak na Radio 021...

NOĆ ISTRAŽIVAČA U SRBIJI: Evo u kojim gradovima ne smete da propustite ovu naučnu zabavu!

Izvor: Kurir, 28.Sep.2016

...U Beogradu na Kalemegdanu, na Savskom šetalištu, Muzeju Vuka i Dositeja, Francuskom institutu i Baranoja kafiću u ulici Nikole Spasića posetioci će od 17 do 22 sata moći da sagledaju fenomen migracija i nauče nešto novo iz arheologije, astrologije, ornitologije, lingvistike, antropologije,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.