U “Kupini” premijera filma o disleksiji

Izvor: JužneVesti.com, 24.Apr.2017, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U “Kupini” premijera filma o disleksiji

Nišlije će večeras moći da pogledaju edukativni film koji govori o tome sa čime se nose svi oni koji boluju od poremećaja čitanja i razumevanja pročitanog. Film će biti prikazan u niškom bioskopu “Kupina” od 20 sati.

“Heroji uče drugačije” je, kažu organizatori, edukativnog tipa i traje 30 minuta.

Disleksija je poremećaj koji pravi probleme sa čitanjem i razumevanjem pročitanog. Čak 10-15% dece pati od disleksije u Srbiji, a većina i ne zna >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da ima problem. "Heroji uče drugačije" priča o problemima koje ova deca imaju u obrazovanju. Imajte u vidu 10% deluje malo, ali u proseku to je po troje dece u svakom odeljenju - kažu organizatori.

Organizacija “Nauči me”, koja je i napravila film, kažu da će ulaz na večerašnju premijeru biti besplatan.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Premijera filma KOZJE UŠI sutra u Sava centru! VIDEO

Izvor: Svet plus, 24.Apr.2017

Dugometražni igrani film Kozje uši, reditelja Marka Kostića, publika će imati priliku da premijerno da vidi sutra, na svečanoj premijeri u Sava Centru u 20.30 sati. Film će, dan kasnije, biti premijerno prikazan u 20.30h novosadskom bioskopu “Arena Cineplex”, a od 27. aprila, naći će se na...

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.