Trinaestogodišnji pijanista iz Niša najbolji u Češkoj

Izvor: JuznaSrbija.info, 29.Nov.2015, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinaestogodišnji pijanista iz Niša najbolji u Češkoj

Trinaestogodišnji pijanista Vladimir Aćimović, učenik prvog razreda Srednje muzičke škole u Nišu, osvojio je prvu nagradu na pijanističkom takmičenju u Usti na Labi (Usti nad Labem) u Češkoj.

Nišlija je dobio i specijalnu nagradu za izvođenje dela Kloda Debisija. Na takmičenju su učestvovali pijanisti do 15 godina iz 19 zemalja.

Talentovani mladi pijanista iz Niša ove godine je kao predstavnik Ministarstva kulture Republike Srbije nastupio na Međunarodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << festivalu "Melodika pokolenja" u Moski.

Na koncertu u Kremlju svirao je kao solista sa Predsedničkim orkestrom Ruske Federacije, kome je dirigovao Anton Orlov.

Vladimir Aćimović završio je nižu muzičku školu u klasi čuvenog klavirskog pedagoga, bugarske profesorke Milene Kurteve. Pohađa Muzičku školu u klasi profesorke Suzane Novaković. Usavršava se kod profesora Ilije Černajeva iz Bugarske.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Andrija Jašarević najbolji na takmičenju muzičkih talenata

Izvor: Aleksinac.net, 29.Nov.2015

Andrija Jašarević, učenik 2. razreda OMŠ "Vladimir Đorđević" iz Aleksinca, osvojio je Prvu nagradu na Festivalu muzičkih talenata Srbije u Sremskim Karlovcima...Ovo je četvrto takmičenje na kome je Andrija učestvovao. Bio je laureat na republičkom takmičenju održanom u Beogradu...Osvojio...

Nastavak na Aleksinac.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.