Tribina na Pravnom o štetnosti kasetne municije

Izvor: RadioCity.rs, 27.Jan.2015, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribina na Pravnom o štetnosti kasetne municije

Učesnici Tribine su  Slađan Vučković, predsednik udruženja „Akcija i pomoć“,  dr Nebojša Raičević, profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu na predmetu Međunarodno javno  pravo,  Dragana Rodić, predsednica udruženja „Dragana Rodić“ i stručni saradnik Univerziteta u Nišu i Alma Al Osta, menadžerka zagovaranja zabrane naoružanja u Handicap International-u. 
Udruženje građana „Akcija i pomoć“ iz Niša zalaže se >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, kao i za zabranu korišćenja kasetne municije i drugih ubojitih sredstava. Svoje ciljeve ostvaruje sprovođenjem akcija u okviru različitih projekata kojima želi da informiše građane i javnost o opasnosti zbog neočišćenih terena od kasetnih bombi. Tribina na Pravnom fakultetu organizuje se u okviru projekta „Ja kažem NE kasetnoj municiji“, kojim Udruženje želi da približi problem kasetne municije mlađoj generaciji.
Pored zagovaranja da Srbija pristupi Konvenciji za zabranu kasetne municije, projekat Ja kažem NE! zagovara i veću primenu Konvencije za prava osoba sa invaliditetom, koju je Srbija potpisala ali je se u mnogo čemu ne pridržava.
Tribina ima za cilj da studentima približi proces zagovaranja i da napravi vezu između zagovaračke aktivnosti i njihovog opredeljenja kako bi se aktivno uključili u proces zagovaranja usvajanja ovih, za moderno srpsko društvo, vrlo bitnih međunarodnih konvencija.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.