SUTRA JE VIDOVDAN: Ovo obavezno uradite večeras pre spavanja!

Izvor: NiskeVesti.rs, 27.Jun.2016, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUTRA JE VIDOVDAN: Ovo obavezno uradite večeras pre spavanja!

Postoje razna verovanja za ovaj praznik, ali ova će sigurno zanimati skoro svaku devojku.

Jedan od najvećih srpskih praznika – Vidovdan, obeležava se sutra a za njega postoji jedno zanimljivo verovanje. Naime, veruje se da vidova trava, koja se od davnina smatrala biljkom za gatanje, može nešto da vam otkrije ovu noć.
Udate žene bi trebale ovu travu uoči Vidovdana da stave pod jastuk i šta sanjaju te noći, to će im se i desiti. Međutim, za devojke važi drugo verovanje. >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << One bi trebale vidovu travu, parče hleda i malo soli da stave pod jastuk.
Pre nego što legnu, treba da izgovore:
“Vide, Vide! Tako ti soli i hleba, zemlje i neba, kaži mi ko će mi biti suđen. Neka mi izađe na san.”
Postoji još jedno verovanje, a to je da će vam vidova trava pomoći da kroz vrlo kratko vreme upoznate budućeg muža.
Opširnije na SrbijaDanas

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRBI SLAVE VIDOVDAN: Ovo obavezno uradite večeras pre spavanja!

Izvor: Kurir, 27.Jun.2016

...Jedan od najvećih srpskih praznika – Vidovdan, obeležava se sutra a za njega postoji jedno zanimljivo verovanje Naime, veruje se da vidova trava, koja se od davnina smatrala biljkom za gatanje, može nešto da vam otkrije ovu noć..Udate žene bi trebale ovu travu uoči Vidovdana da stave pod...

Nastavak na Kurir...

SUTRA JE VIDOVDAN: I ovu JEDNU STVAR obavezno morate da uradite PRED SPAVANJE!

Izvor: Telegraf.rs, 27.Jun.2016

Za Vidovdan se prepliću istorijska zbilja i narodni običaji i verovanja oličeni u razvoju kosovskog mita uporedo s paganskim kultovima starog slovenskog božanstva Vida...Za one koji ne znaju, Vid je smatran vrhovnim božanstvom – “Bogom nad bogovima” a svi drugi bogovi tek polubogovima. Među...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.