Protest meštana Pasi Poljane sprečio izvršitelje da isele porodicu Panajotov

Izvor: RadioCity.rs, 24.Apr.2015, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest meštana Pasi Poljane sprečio izvršitelje da isele porodicu Panajotov

Kako saznajemo komšije tročlane porodice, oca i dve kćeri, doslovce su sopstvenim telima sprečile izvršitelje da Panajotove isele iz kuće, koja im je na konto neplaćenih rata po reprogramu za otplatu dugovanja od 700 hiljada dinara za struju, prema presudi suda oduzeta i stavljena na licitaciju, na kojoj je marta ove godine prodata po ceni od 7 hiljada evra.
Panajotovi tvrde da je ugovor o reprogramu Elektrodistribucija nezakonito sklopila sa njihovom pokojnom majkom a bez znanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << oca,koji je vlasnik kuće, ali i kćeri, te najavljuju tužbu protiv tog javnog preduzeća jer smatraju da je ugovor nezakonit. Prema njihovim rečima za sporni ugovor o reprogramu su doznali tek nakon majčine smrti 2013. Važno je napomenuti da su i otac i njegove dve kćeri nezaposleni.
Sa druge strane, izvršitelji tvrde da je domaćin bio uredno obaveštavan o procesu pismenim putem i čude se da danas nisu bili podržani od strane policije da iseljenje sprovedu do kraja, pošto prema njihovim rečima kuća Panajotovih više njima ne pripada već novom vlasniku.
Kako će se ova prava drama završiti ostaje da se vidi narednih dana. Za ponedeljak je Komora izvršitelja Srbije, zakazala povodom ovog ali povodom slučaja plenidbe imovine štamparije "Vuk Karadžić", konferenciju za novinare.
Postoji bojazan da u osiromašenom gradu kakav je Niš ovakve vesti neće biti retke s obzirom da sve veći broj naših sugrađana ne može da plaća račune na redovnoj osnovi.
U ovom trenutku skoro 13000 Nišlija i oko 2000 firmi u gradu, strepi od "makaza" Jugoistoka. Blizu 50% skupština stanara u Nišu traži reviziju računa za grejanje. Plate i penzije, onih koji ih primaju, ne mogu da pokriju više ni osnovne troškove stanovanja a nova poskupljenja se najavljuju. Jednom rečju, prosečnog stanovnika Niša teško je ubediti da treba da nam bude "neprijatno koliko nam dobro ide", kako nas je ne tako davno ubedjivao nasmejan, sa malih ekrana aktuelni premijer.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.