Postupak pribavljanja dokumentacije za gradnju u objedinjenoj proceduri (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 17.Feb.2015, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postupak pribavljanja dokumentacije za gradnju u objedinjenoj proceduri (VIDEO)

Uskoro bi sve trebalo da bude spremno da se i u Nišu od 1.marta građevinske dozvole izdaju za manje od mesec dana, kaže za NTV načelnik Uprave za planiranje i izgradnju Rodoljub Mihajlović.
Prema zakonu koji je početkom decembra donelo ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, procedura izdavanja građevinskih dozvola ne sme trajati duže od mesec dana. Nova pravila će se primenjivati od sledećeg meseca.
Put do dobijanja građevinske dozvole uvek je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << dugačak, skup i komplikovan. Iako će uz sva obećana skraćivanja i pojednostavljivanja biti olakšan, procedura je ipak i dalje složena, kaže Mihajlović.
Podsećamo, do sada je zakon koji je na snazi propisivao da je rok za izdavanje dozvola 240 dana. Novi zakon, osim skraćenja roka na 28 dana, propisuje da se postupak pribavljanja dokumentacije za gradnju sprovodi u objedinjenoj proceduri, na jednom mestu, dok će država na sebe preuzti obezbeđivanje dozvola i potrebnih potvrda.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Od marta građevinske dozvole za 28 dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2015, 10:42

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će od marta građevinske dozvole biti izdavane za 28 dana, na samo jednom šalteru...Neke opštine već sada izdaju dozvole za pet ili deset dana, a cilj je da od 1. marta sve lokalne samouprave budu spremne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.