Pacijent pokušao da ubije plastičnog hirurga

Izvor: Politika, 30.Mar.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacijent pokušao da ubije plastičnog hirurga

Predrag Kovačević, lekar Hirurške klinike niškog Kliničkog centra zadobio teške telesne povrede opasne po život

Niš – Juče, oko 15 časova, nedaleko od Kliničkog centra Niš, fizički je napadnut i teško povređen dr Predrag Kovačević, lekar specijalista za plastičnu hirurgiju, stalno zaposlen na Hirurškoj klinici ove zdravstvene ustanove. Prema prvim saznanjima, jer u Policijskoj upravi u Nišu čekaju na izveštaj sa uviđaja i zbog toga još nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << izdali nikakvo saopštenje, Kovačevića je napao bivši pacijent i sekirom mu naneo više teških povreda po glavi i rukama.

Predrag Kovačević je odmah prebačen u Klinički centar, gde je podvrgnut vrlo komplikovanom operativnom zahvatu. Na spasavanju života ovog niškog plastičnog hirurga bile su angažovane njegove kolege sa Klinike za neurohirurgiju i Hirurške klinike – Odeljenja plastične hirurgije, među njima i sam generalni direktor Kliničkog centra prof. dr Srbobran Trenkić, takođe plastični hirurg. Prema poslednjim informacijama dobijenim od Trenkića posle 17 časova, Kovačević je u stabilnom stanju i van životne opasnosti.

Kako je „Politika” saznala napad na dr Predraga Kovačevića dogodio se u Staklorezačkoj radnji „Art-glas” u Pasterovoj ulici, samo pedesetak metara od glavnog ulaza u niški Klinički centar. Na Kovačevića, koji samo što je ušao u objekat sa namerom da urami jednu sliku, s leđa je i sa sekirom u rukama nasrnuo jedan bivši pacijent. Napadač ga je više puta udario po glavi, a kada se napadnuti lekar okrenuo i šakama pokrio lice i pokušao da se brani, povređene su mu i ruke.

Nedugo pošto je povređeni lekar prebačen u Klinički centar i policija je intervenisala po pozivu iz staklorezačke radnje i prema opisu pronašla i uhapsila napadača. Njegovo ime, međutim, još nije poznato. Nezvanično, na Hirurškoj klinici juče po podne pričalo se kako je reč o osobi koja već nekoliko godina proganja Kovačevića.

Uviđaj na mestu događaja izvršili su pored pripadnika policije i istražni sudija Okružnog suda i okružni javni tužilac u Nišu, od kojih smo saznali da je po svemu sudeći reč o pokušaju ubistva.

Toma Todorović

[objavljeno: 31/03/2009]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LEKARU SEKIROM RAZBIO LOBANJU!

Izvor: Press, 31.Mar.2009, 22:40

Predraga Kovačevića, načelnika Klinike za plastičnu hirurgiju u Nišu, sekirom napao nepoznati muškarac. Sa teškim povredama lekar sam uspeo da ode do bolnice, gde je uspešno operisan. .Stariji muškarac, čiji identitet nije saopšten, napao je juče sekirom načelnika Klinike za plastičnu...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.