Otvaranje Horskih svečanosti u čast Mokranjca i Mocarta

Izvor: RadioCity.rs, 01.Jul.2016, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaranje Horskih svečanosti u čast Mokranjca i Mocarta

Mocartovim „Rekvijemom“, u izvedbi velikog hora “Ivan Goran Kovačić“ iz Hrvatske i niškog Simfonijskog orkestra, simbolično je obeleženo 260 godina od rođenja jednog od najvećih kompozitora ikada. Dirigentska palica bila je u rukama Vladimira Kranjčevića, a kao solisti su nastupili Katarina Simonović Ivanković, Nataša Jović Trivić, Saša Arsenkov i Mihajlo Šljivić.
Iako nisu baš sva sedišta na Letnjoj pozornica bila popunjena, u publici, koja je prisustvovala otvaranju, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << bili su pravi ljubitelji klasike i horskog pevanja. Pojedine Nišlije sa kojima smo razgovarali prvi put su imale priliku da uživo čuju horiste, čije pevanje ih je oduševilo i iznenadilo.

„Izuzetni su mi utisci, ambijent je zaista prekrasan za ovakvo divno veče, svi učesnici su bili fantastični. Retki su takvi festivali koji traju 50 godina i više, i mi treba da se ponosimo našim IHS“, priča Nišlijka.
„Zadivljen sam. Meni je prvi put da sam ovde kao gost, i ostao sam bez reči. Drago mi je da sam prisustvovao. Nišu nedostaje mnogo toga, a ovo bi trebalo da sačuvamo i budemo svesni veličine ovog festivala koji imamo u Nišu“, ali kaže mladić.
Do nedelje traje takmičarski deo festivala. Detaljan program možete pogledati ovde. Svečano zatvaranje IHS zakazano je 3. jul.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.