Okrečili grafite koji šalju poruke mržnje (FOTO)

Izvor: NiskeVesti.rs, 30.Maj.2016, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okrečili grafite koji šalju poruke mržnje (FOTO)

Mladi iz Niša i Bijeljine krečili su zidove zgrade u ulici Nikole Pašića, kako bi prekrili grafite koji šalju poruke mržnje. Umesto toga, na tim zidovima ispisaće motivacione poruke.

Projektom „Tolerancija bez ograničenja“ oni žele da pokrenu omladinski aktivizam u cilju sprečavanja širenja poruka govora mržnje, slanje poruka mira i tolerancije.

“Grafiti kao način izražavanja su deo savremene kulture su ovde apsolutno negativno iskorišćeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << a mogu da šire ljubav i toleranciju”, kaže Maja Kamenović iz Centra za razvoj civilnih resursa.

Šestoro mladih iz Bijeljine došlo je u goste kod svojih vršnjaka u Niš, kako bi zajedno dovršili projekat Omladinskog savjeta iz Bijeljine i Centra za razvoj civilnih resursa iz Niša, koji finansijski podržava Omladinska fondacija Schüler Helfen Leben.

“Ovo je nastavak projekta koji smo započeli u Bijeljini. Došli smo da i ovde prekrečimo govor mržnje i napišemo poruke koje će navesti građane na pozitivno razmišljanje”, kaže Đorđe Maksimović iz Bijeljine.

Izložbama koje će se održati u Nišu i Bijeljini pokazaće da su, uprkos posleratnom nasleđu koje u sebi nosi netoleranciju, mladi spremni da rade na smanjenu razlika i netrpeljivosti, dodaju.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Povezane vesti

Mladi iz Niša i Bijeljine prekrečili grafite mržnje

Izvor: JužneVesti.com, 30.Maj.2016

Pošto im, kako kažu, govor mržnje smeta, pa u svojim gradovima ne žele da vide npogrdne i preteće grafite, grupa mladih iz Niša i Bijeljine danas je prekrečila natpise “Nacionalni stroj”, “1389” i “Smrt Ciganima” na jednoj zgradi u cenru Niša...Sada je, zahvaljujući njihovoj akciji,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.