Od danas letovi za Cirih i sa Germanijom

Izvor: RadioCity.rs, 23.Jun.2017, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas letovi za Cirih i sa "Germanijom"

Već po tradiciji, i prvi avion kompanije Germanije flug, Airbus A319, dočekan je na pisti lukom napravljenim od vodenih topova, pa će osim kompanije SWISS od danas na relaciji Cirih-Niš-Cirih saobraćati i ova kompanija. Radi se o tradicionalnoj avio kompaniji, pa cena karte u jednom pravcu košta 69 franaka.

U ovu cenu uračunat je besplatan ručni prtljag težine do 6 kilograma, i bagažni težine do 20 kilograma. Osim toga uračunat je i besplatan kompletan obrok tokom leta. >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << Avioni ove kompanije leteće dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom, a prvobitni plan je da lete do kraja oktobra 2017. godine, do završetka sezone.
Međutim kako je rečeno na aerodromu, „to je samo plan“, s obzirom da će ti letovi biti neka vrsta testa tržišta, a praksa je pokazala da su druge kompanije, s obzirom na veliko interesovanje putnika, produžavale sezonu letenja na linijama koje već postoje u Nišu.

Direktor Germanije flug, Tobias Somandin, rekao je da je Niš veoma zanimljiva i atraktivna destinacija.
„Mnogo ljudi odavde radi u dijaspori, siguran sam da nas očekuje veliki broj putnika kojima ćemo pružiti maksimalno kvalitetnu uslugu“, kaže Somandin.
Piloti s kojima smo razgovarali kažu „da je položaj aerodroma i piste za njih izuzetan“.

„Veoma je lepo i lako sleteti ovde, odlična je konfiguracija terena, veoma prijatno za letenje“, kaže pilot, s kojim smo razgovarali.
Gradski većnik Miloš Milošević, i predsednik nadzornog odbora „Aerodroma Niš“, prof.dr Radoslav Bubanj, rekli su da je ovo četvrta kompanija koja leti iz Niša, a obojica kažu da broj putnika raste, i da očekuju da će kroz niški aerodrom do kraja godine „proći“ preko 300.000 putnika.

Inače, iako je ovaj događaj mesecima najavljivan kao veoma važan za Niš, ali i ovaj deo Srbije, na dočeku prvog aviona Germanije flug, iako su bili najavljeni, nisu prisustvovali gradonačelnik Darko Bulatović i direktor aerodroma Vladica Đurđanović. Oni su, kako nezvanično saznajemo, otišli u Beograd na inauguraciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

Nastavak na RadioCity.rs...






Povezane vesti

Aerodrom Niš uvodi let za Cirih

Izvor: RTS, 23.Jun.2017

Aerodrom u Nišu uspostavio je saradnju sa švajcarskom avio-kompanijom "Germanija flu", i sada će na niškom aerodromu postojati novi let do Ciriha. . Generalni direktor avio-kompanije "Germanija flu" Tobijas Somandin rekao...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.