Novo Uklanjanje barijera večeras u Nišu

Izvor: RadioCity.rs, 25.Okt.2016, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo "Uklanjanje barijera" večeras u Nišu



“Uklonimo barijere” je jedinstvena akcija na našim prostorima koju sprovodi udruženje “Dragana Rodić”. Cilj akcije je  povezivanje osoba sa invaliditetom, građana, umetnika, aktivista, civilnog sektora, u cilju jačanja i podizanja svesti o neophodnosti potpunog uključivanja  osoba sa invaliditetom u društvene tokove.  Osnovni cilj je druženje, razmena pozitivnih misli i ideja, bez obzira na očigledne različitosti.
“ Globalni trend je implementacija Konvencije >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << o pravima osoba sa invaliditetom,  pa i naša akcija okuplja pored učesnika iz Srbije i učesnike iz susednih republika.
Predrasude moramo rušiti svi zajedno. Pozivamo sve građane da se pridruže akciji i na taj način daju svoj doprinos prevazilaželju različitosti. Širenje ove pozitivne energije i razmena ideja i iskustava je jasna poruka da treba da  svi zajedno radimo na jačanju ljubavi i međuljudskih odnosa.“ poručuje u pozivu na uklanjanje barijera, predsednica udruženja, Dragana Rodić.

Program vode Ljiljana Milanović Blagojević i Branislava Jovanović a na samoj akciji nastupiće eminentni umetnici: pesnik, Nebojša P. Đorđević Šone, koji će svojim nadahnućem upotpuniti akciju i muzičari, Maja Odžaklijevska, Zele Lipovača (Divlje Jagode), Dean Klea (Osmi putnik), Nenad Stefanović Japanac,
Vizantia.
Pre početka zabavnog programa, u svečanom holu Univerziteta u Nišu, obaviće se uručenje pristupnica počasnim članovima, nakon čega  će  organizatori i počasni članovi biti dostupni medijima.


Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rušiti barijere u nama i oko nas

Izvor: NiskeVesti.rs, 26.Okt.2016, 09:00

U holu niškog Univerziteta održana je akcija “Uklonimo barijere“, koju deveti put za redom organizuje Udruženje osoba sa invaliditetom Dragana Rodić. U muzičkom programu su, uz Maju Odžaklijevsku, Seada Lipovaču i „Vizantiju“, učestvovali i Dean Klea i Nenad Stefanović Japanac. Proglašeni...

Nastavak na NiskeVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.