Niški aerodrom dobija novi kontrolni toranj

Izvor: NiskeVesti.rs, 06.Maj.2016, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški aerodrom dobija novi kontrolni toranj

Na kompleksu niškog aerodroma uskoro će biti izgrađen novi savremeni kontrolni toranj, dogovoreno je na današnjem sastanku rukovodstva Grada Niša i menadžmenta aerodroma "Konstantin Veliki", sa  Aerodromskom kontrolom letenja Srbije i Crne Gore SMATSA iz Beograda.

SMATSA je prezentovala idejno rešenje Tornja na osnovu kojeg će biti izrađen urbanistički projekat koji će se odnositi na izgradnju Tornja na preciziranoj lokaciji od  dva hektara zemlje na kompleksu Aerodroma >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << Niš.
Podsećanja radi, početkom godine u prostorijama aerodroma realizovan je sastanak na kojem je predstavljen usvojeni Plan detaljne regulacije kompleksa niške vazdušne luke na kome se nalazi planirana lokacija budućeg tornja.
Tada su definisani planovi i uslovi za njegovu izgradnju, ali i uslovi i zadaci koji su neophodni za implementaciju lokalajzera. Najavljeno je i da će izgradnja tornja biti završena do kraja ove godine.
Toranj će prema najavama biti opremljen najsavremenijom opremom ,doksu sistemi RVR I ALS neophodni za meteorolška merenja i automatsko sletanje aviona u gotovo svim vremenskim uslovima.Sredstva za izgradnju tornja i ovih sistema obezbediće SMATSA ,a vrednost je višemilionska.
Ovom još jedan u nizu poteza kako bi se u što većoj meri razvio aviosaobraćaj na niškom aerodromu.
 

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Povezane vesti

Idejno rešenje: Toranj na niškom aerodromu

Izvor: JuznaSrbija.info, 06.Maj.2016

Aerodromska kontrola letenja Srbije i Crne Gore SMATSA, predstavila je idejno rešenje na osnovu kojeg će biti izrađen urbanistički projekat za izgradnju Tornja...Toran će biti na lokaciji od 2ha zemlje na kompleksu Aerodroma Niš. Idejno rešenju su u Nišu prezentovali predstavnici SMATSE, na sastanku...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.