Niš: Smena direktora Doma zdravlja Milorada Jerkana?

Izvor: JuznaSrbija.info, 21.Nov.2014, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Smena direktora Doma zdravlja Milorada Jerkana?

Iz razloga što je bez konkursa zaposlio sina Nikolu, Agencija za borbu protiv korupcije zatražila je smenu direktora Doma zdravlja u Nišu dr Milorada Jerkana.

Jerkan je interesno pogodovao povezanom licu i tako doveo u sumnju poverenje građana u savesno i odgovorno vršenje javne funkcije, a da o sumnji u postojanje sukoba interesa nije pismeno obavestio Skupštinu grada Niša i Agenciju za borbu protiv korupcije - navodi se u odluci Agencije.

Jerkan se protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << ovakve odluke žalio, tako da se očekuje konačna odluka Agencije.

Direktor Doma zdravlja je zaposlio sina kao lekara u zdravstvenoj stanici u Gornjem Matejevcu. Odmah nakon zaposlenja, njegov sin je dobio specijalizaciju za radiologiju.

"Blic" je ranije pisao da je Jerkan nezakonito zaposlio sina, a on je taj postupak opravdao tvrdnjama da "nijedan drugi nezaposleni lekar ne želi da uzme specijalizaciju iz radiologije".

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.