Najuporniji niški radnici i dalje protestuju, tražeći svoje zaostale plate

Izvor: RadioCity.rs, 24.Sep.2016, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najuporniji niški radnici i dalje protestuju, tražeći svoje zaostale plate

Bivši radnici velikih niških firmi protestovali su i ovog petka, 23. septembra, ispred Gradske kuće, tražeći da im se vrate zaostale plate. Na spisku ih je oko 4 i po hiljade, ali ih je sve manje na protestima. Oni najuporniji svakog ili svakog drugog petka okupljaju se ispred Gradske kuće. Neki među njima su već iscrpljeni od čekanja, ali ne gube nadu da će dobiti ono što su pošteno zaradili.
„Finansijski čekamo od 2003. godine, a većina od nas ne radi. Samo se odlaže, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << ali i dalje se nadamo pozitivnom odgovoru“, priča Nišlija za vreme protesta.
„Bili su izbori, ’ajde tada što se čekalo, ali i dalje samo čekamo. Premijer dolazi 10. septembra, videćemo tada šta će da bude, ali nisam siguran ni u to. Deca idu u školu, zimnica se stavlja, skoro su nam dali po 10 hiljada, ali šta je to? Za sve ima, samo za nas nema“, kaže jedan od radnika.
Gradonačelnik se obratio okupljenim radnicima i rekao da su se tokom nedelje sastala 3 ministra, a da se izveštaj sa tog sastanka očekuje tokom sledeće nedelje, kada bi trebalo da budu poznati dalji koraci na rešavanju problema neisplaćenih zaostalih plata radnicima.

„Ono što sam rekao prošli put, ponoviću i sada. Čine se svi napori da se ovaj problem reši na obostrano zadovoljstvo, a gledajući da se poštuje ono što je obaveza, svi zakoni i sve procedure. Problem jeste veliki i ne podrazumeva tek tako izgovaranje niti reči, niti obećanja“, kaže Bulatović.
On je najavio i sastanak, najverovatnije u sredu sledeće nedelje, kako bi do petka radnici dobili informacije o eventualnom rešenju.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.