Majka rodila trojke u niškom porodilištu

Izvor: NiskeVesti.rs, 28.Jun.2016, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majka rodila trojke u niškom porodilištu

U niškom Kliničkom centru u ponedeljak 27. juna rano ujutru rođene su prve trojke ove godine. Majka Ana Ilić rodila je tri zdrave devojčice začete prirodnim putem, saopštili su u porodilištu.

 
Bebe su teške od 1.200 do 1.300 grama i za sada su dobro.
“Ne bi trebalo da bude problema sa devojčicama jer se ne radi o nekoj ekstremnoj nezrelosti, one su rođene par nedelja pre termina”, kažu u porodilištu.
Verovatnoća da žena nosi trojke >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << koje su začete prirodno je 1:10.000, dok je jedna u 1.000 trudnoća blizanačka, objašnjava direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo dr Bojan Lukić i dodaje da su kod veštačke oplodnje trojke su mnogo češće. Tokom 2015. godine bio je takođe jedan slučaj troplodne trdnoće u niškom porodilištu.
“Imamo nešto više od 3.000 porođaja godišnje i ispunjavamo statistiku jer se kod nas rode trojke jednom u 2 ili 3 godine iz spontanih trudnoća”, dodaje Lukić.

Inače, poslednih godinu i po dana se u Nišu rodilo više beba nego u ranijem periodu. Prošlogodišnja statistika pokazuje oko 130 porođaja više nego u 2014. godini. Period od početka ove godine se poklapa sa podacima iz 2015. ali je još rano govoriti o povećanju broja porođaja.
“Rano je pričati o tome da li je to incident vezan za jednu godinu ili je konačno kraj trenda smanjenja rađanja”, dodaje dr Lukić.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Povezane vesti

ANA JE NAJSREĆNIJA MAJKA U SRBIJI: Jedna je u 10.000 žena koja je prirodnim putem RODILA TROJKE! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 28.Jun.2016

Nišlijka Ana Ilić (25) sigurno je najsrećnija majka u Srbiji jer je nakon prirodnog začeća, održala trudnoću i juče na svet donela tri devojčice. Da je reč o nesvakidašnjem dogadjaju, svedoči to što se u slučaju prirodnog začeća, trojke rode tek jednom na svakih deset hiljada trudnoća...Mlada...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.