Kašnjenja na pojedinim biračkim mestima u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 24.Apr.2016, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kašnjenja na pojedinim biračkim mestima u Nišu

Osim kašnjenja pri otvaranju birališta na nekoliko izbornih mesta, drugih nepravilnosti na 174 glasačka mesta u Nišu nije bilo, kažu u Gradskoj izbornoj komisiji.

Do kašnjenja od najviše 15 minuta je, objašnjava predsednica GIK Jelena Žarić Kovačević, došlo uglavnom jer su na svoje današnje "radno mesto" ponegde kasnili članovi biračkog odbora.

Nekim ljudima je kasnio autobuski prevoz, nekima je trebalo više vremena da se dogovore oko zaduženja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << - kaže Žarić Kovačevićeva.

Prema njenom objašnjenju, pravila su takva da se na tim biračkim mestima glasanje produži za tačno onoliko vremena za koje se u startu kasnilo.

Osim toga, postoji pravilo i da se svima koji se u trenutku zatvaranja biračkog mesta, u 20 sati, nađu na njemu, omogući glasanje - kaže ona.

Za 61 odborničko mesto Skupštine Grada Niša bori se 579 kandidata raspoređenih na 14 izbornih lista.

Ko će od njih dobiti priliku da uđe u gradsku skupštinu odlučivaće 233.647 Nišlija sa pravom glasa.

Oni će istovremeno glasati i za opštinske odbornike, ali i narodne poslanike.

Glasanje je moguće samo uz važeću ličnu kartu, pasoš ili vozačku dozvolu na kojima se nalazi jedinstveni matični broj građana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.