Human gest u Skuštini Srbije: Perica daruje bubreg Jeleni

Izvor: JuznaSrbija.info, 11.Feb.2016, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Human gest u Skuštini Srbije: Perica daruje bubreg Jeleni

Demokratska stranka spremna je da se pokrene debata o promeni zakona kako bi svi građani bili potencijalni donori organa, rekao je danas u Skupštini Srbije poslanik DS-a, Dušan Milisavljević iz Niša.

Na konferenciji za novinare održanoj u holu skupštinse zgrade, pored Milisavljevića, okupljenim novinarima obratili su se Jelena Milovanović iz Smederevske Palanke i Perica Vujović iz Arilja.

Jelena, koja već duže vreme čeka na transplataciju >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << bubrega i Perica Vujović, upoznali su se preko društvenih mreža, nakon čega je on izrazo želju da joj pomogne i donira svoj bubreg.

Perica Vujović je prisutnim novinarima izjavio da je imao veliku želju da joj pomogne, iako se nisu poznavali, a i zbog Jelenine velike želje za životom.

Govoreći o promeni zakona, poslanik Milisavljević je izjavio da će jedino tako moći da se pomogne svima onima koji čekaju na transplataciju organa.

Dušan Milisavljević, koji je zajedno sa Jelenom i Pericom govorio na konfenciji za štampu rekao je, "Demokratska stranka je spremna da se pokrene skupštinska i javana debata o promeni zakona kako bi svi građani bili potencijalni donatori, a da oni koji ne žele da potpišu donatorske kartice, jednostavno to i ne urade".

Milisavljević je takođe uputio apel građanima, republičkoj i lokalnoj vlasti, kao i političkom organizacijama, na što humaniji pogled u donatorstvu i da je veoma bitno da se jača sam program donorstva i širi svet o tome...

Izmenom zakonskih rešenja, ne bi bilo više potrebe za odlazak u inostranstvo i tamo obavljati trasplatacije organa, istako je Milisavljević

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.