Dogvil u Nišu još večeras (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 28.Apr.2015, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogvil u Nišu još večeras (VIDEO)

U okviru humanitarne akcije “Daske humanosti”, večeras je u niškom Narodnom pozorištu drugo veče prikazivanja pozorišne predstave “Dogvil” u režiji Kokana Mladenovića. Celokupan prihod od prodatih ulaznica namenjen je Dečijim klinikama u Nišu.
Autore pozorišne predstave „Dogvil“ najviše je zanimala specifična psihologija izolacije koja dugoročno ostavlja posledice na psihu svakog pojedinca u izolovanoj zajednici. Jesmo li se, decenijama izolovani od normalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << života, nakon ratova, sankcija i zabluda pretvorili u stanovnike „Dogvila“? – navodi se u opisu predstave. Predstava “Dogvil”, pozorišna je adaptacija istoimenog filma Larsa fon Trira, režirao je Kokan Mladenović, sve muške uloge u komadu igra Branislav Trifunović, a ulogu Grejs i sve ostale ženske uloge igraju Milica Majstorović i Tamara Aleksić. Muziku Marka Grubića izvodi uživo sastav “Vroom”, na bini su tri muzičara i glumci, a naraciju čini gluma, muzika i filmske scene na velikom platnu.
Predstava na sceni narodnog pozorišta počinje u 20 sati, a cena ulaznice je 500 dinara .

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.