Ambijentalna izložba Strah-nada-poverenje u Paviljonu u Tvrđavi

Izvor: NiskeVesti.rs, 27.Maj.2016, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambijentalna izložba "Strah-nada-poverenje" u Paviljonu u Tvrđavi

U Paviljonu u Tvrđavi od 31. maja do 21. juna biće postavljena ambijentalna izložba umetnice Jelene Trajković pod nazivom „Strah-nada-poverenje“. Otvaranje je zakazano za utorak 31. maj u 20 sati.

Celokupna izložba je realizovana kao svetlosno ambijentalna instalacija koja se sastoji od uzajamno povezanih, osmišljenih segmenata. Izložbu čine radovi koji su nastali 2014-2016.godine.
Zanimajući se za nove, inovativne umetničke prakse, na području vizuelnih umetnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << Jelena Trajković nastavlja svoj istraživački rad pomerajući granice umetničkog delovanja.
„Kroz izuzetno upečatljiv vizuelni svet čija slojevitost otvara puteve komunikacije prema najširim krugovima publike, umetnica otkriva značenjsku i medijsku raznolikost sopstvenih interesovanja. Koristeći se analitičkim metodama na vešt, i nadasve kreativan način otvara niz kompleksnih, univerzalnih pitanja slobode, života, smrti, sistema vrednosti ili snažnih, potresnih emocija. Njeni radovi su izvedeni kombinovanjem različitih savremenih vizuelnih medija kroz metode interpetacije i reinterpetacije, kolažiranja ili montaže“, kažu u Galeriji savremene likovne umetnosti.
Jelena Trajković rođena je 1980. godine u Kraljevu. Na Fakultetu likovnih umetnosti (odsek slikarstvo) u Beogradu diplomirala je 2004. godine u klasi prof. Čedomira Vasića, gde je i magistrirala 2009. godine.
Član je ULUSA od 2005. godine. Od 2012. angažovana je na Fakultetu umetnosti u Nišu, na predmetu crtanje i slikanje.
Priredila je 26 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učesnik je mnogobrojnih likovnih kolonija, radionica, seminara, tribina. Učestvovala je na mnogobrojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu (Mađarska, Bugarska, Rumunija, Makedonija, Nemačka, Hrvatska, SAD, Francuska, BiH, Crna gora...)
Dobitnica je nekoliko nagrada iz oblasti vizuelnih umetnosti, a njeni radovi su deo zbirki Galerija, Kulturnih institucija i vlasništvo privatnih kolekcija.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.