Zapalili ste džoint?Ovo je aplikacija koja će vam otkriti koliko ste napušeni

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jul.2015, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapalili ste džoint?Ovo je aplikacija koja će vam otkriti koliko ste napušeni

Aplikacija se zove Canary, košta 4,99 dolara i lansirana je prošle nedelje u App Storeu. "Reč je o prvoj aplikaciji ove vrste, koja može jednostavno da izmeri koliko ste pod uticajem marihuane," rekao je Mark Silverman, osnivač start up kompanije "Belles Farm" koja je pokrenula aplikaciju.

Aplikacija ne može da zameni testove koje policija koristi za utvrđivanje prisutnosti psihoaktivnih suspstanci o organizmu. “Kreirana je pre svega za osobe koje marihuanu puše u medicinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << svrhe ili rekreativne pušače, koji žele biti odgovorni prema sebi i drugim ljudima”, kazao je Silverman i dodao: “Testirajte se pre nego što sednete u automobil”.

Canary će u samo tri minuta da izmeri koliko ste napušeni, a testiranje se sastoji od četiri kratka testa koja vam mere memoriju, ravnotežu, vreme potrebno za reakciju i percepciju vremena.

- Važno je da se prvo testirate kad niste pod uticajem nikakvih supstanci, kaže Silverman.

Ove rezultate aplikacija će pohraniti kao standard prema kojem će ubuduće moći da proceni nivo intoksiranosti. U svakom sledećem testiranju aplikacija će meriti odstupanja od ovog standarda, koji će pokazati koliko ste pod uticajem.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.