Pomoću ovih trikova ćete lakše pretraživati internet

Izvor: Vesti-online.com, 07.Dec.2016, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoću ovih trikova ćete lakše pretraživati internet

Gugl pretraživač koristimo svaki dan, ali, bez obzira na to, još uvek ne znamo kakve sve mogućnosti on pruža.

Rezultati naših pretraživanja mogu biti još bolji i zato vam donosimo 11 trikova koji će promeniti način na koji pretražujemo internet:

Tražite li tačno određen pojam ne bi bilo loše da ga stavite pod navodnike. Kad to učinite, Google će za vas pretražiti samo stranice sa tim pojmom ili nekom specifičnom frazom.

Tražite neku pesmu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a ne možete da se setite svih reči, stavite ono što znate pod navodnike, a reči koje ne znate zamenite zvezdicom.

Tražite neki pojam uz koji se veže mnoštvo pretraživačkih rezultata koji vama nisu zanimljivi, uz reči koje ne želite da vidite stavite minus. Na primer, ako tražite nešto o jaguaru kao životinji, možete eliminisati rezultate vezane za Jaguar kao automobili (jaguar -automobil).

Zanimljiva Googleova funkcija nosi naziv "site". Da li želite da vam, na primer, Google "izbaci" samo članke sa sajta B92, u pretraživač upišite "google site:b92.net".

"Google News" ima opciju pretraživanja više od 100 godina starih vesti iz arhiva širom sveta.

Želite da uporedite, na primer, pirinač i meso u Google pretraživači upišite "rice vs. meat".

Želite da nađete neki recept za omiljeno jelo, u opcijama naprednog pretraživanja pri dnu stranice možete da filtrirate rezultate prema sastojcima, vremenu kuvanja i broju kalorija.

Treba vam objašnjenje značenja neke reči na engleskom, dovoljno je upisati tu reči i ispred nje staviti DEFINE (na primer, DEFINE: mortgage).

Ovo je zabavna funkcija. Samo u pretraživač upišite tilt i pogledajte šta se događa.

Za legendarnu igru dovoljno je upisati "Atari Breakout" u pretragu fotografija. I to je to, igra može da počne.

Želite da saznate odakle fotografija dolazi, spremite je i kliknite na "kamera dugme". Ubacite fotografiju i Google će vam prikazati odakle je ta ili neka slična fotografija došla.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.