Majkrosoft najavljuje Vindous 10

Izvor: Vesti-online.com, 02.Okt.2014, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majkrosoft najavljuje Vindous 10

Sledeća verzija Majkrosoftovog (Microsoft) operativnog sistema zvaće se "Vindous 10" (Windows), čime je ta kompanija preskače verziju devet kako bi naglasila napredak sa mobilnim uređajima i uslugama na internetu.

Preskaču verziju devet

 

Sadašnja verzija "Vindous 8" kritikovana je zbog toga što je primoravala korisnike na značajne promene rada na komjuteru. Majkrosoft je za novi sistem vratio neke od tradiconalnih opcija i obećao da će "Vindous >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 10" biti prepoznatljiv korisnicima bez obzira na veruzju koju su dosad koristili.

 

Start meni u "Vindous 10" biće sličan s verzijom sedam, mada će ikonice koje se otvaraju sa strane nalikovati na verziju osam.

 

Direktor Majkrosofta Džo Belfiore, koji nadzire dizajn i razvoj "Vindousa" rekao je da će nova verzija ponuditi "prepoznatljivost 'Vindousa 7' s nekim od korsnih stvari koje postoje u 'Vindous 8'" kako bi se pomogla promena poslovnim korisnicima.

 

Uvid u novu verziju Majkrosoft je ponudio večeras poslovnim klijentima u San Francisku, a od sutra će odabranim korisnicima biti omogućen tehnički pregled te verzije.

 

Formalni izlazak nove verzije na tržište najavljen je za sredinu sledeće godine.

 

Novi operativni sistem predstavlja pokušaj da se napravi korak nazad u odnosu na radikalnu izmenu od pre dve godine od koje su mnogi korisnici odustali. Majkrosoft međutim ne odustaje od pokušaja da premosti jaz izmeju kompjutera i mobilnih uređaja, pa i dalje postoje opcije za tač-skrin.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.