Koliko su Pančevci naoružani?

Izvor: Pančevac-online.com, 23.Feb.2015, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko su Pančevci naoružani?

Nakon usvajanja Zakona o oružju i municiji, koji je krajem prošle nedelje dobio zeleno svetlo u Skupštini Srbije, trebalo bi da ovih dana bude proglašen početak legalizacije naoružanja, druge posle 2000. godine.

Pančevci koji čuvaju u kućama i stanovima pištolje, automatske puške, revolvere i drugo vatreno oružje, a nemaju za to odgovarajuće dozvole, imaće rok od tri meseca da ga bez straha od hapšenja, podizanja optužbi i krivičnog gonjenja donesu u prostorije >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << Policijske uprave Pančevo.

Poslednja legalizacija sprovedena je 2003. godine, nakon atentata na Zorana Đinđića, vanrednog stanja koje je proglašeno posle tog događaja u Srbiji i operacije „Sablja”, i izazvala je veliko interesovanje Pančevaca i stanovnika drugih mesta na teritoriji južnog Banata.

U Policijsku upravu Pančevo tada je, prema podacima koje je objavio „Pančevac”, doneto 68 automatskih pušaka „kalašnjikova”, 31 običan pištolj, dva automatska pištolja marke „škorpion”, sedam gasnih pištolja, 10 lovačkih pušaka i karabina, 13 vazdušnih i šest malokalibarskih pušaka, jedan ručni bacač s granatom, dva bacača „zolja”, 12 tromblonskih mina, 284 ručne bombe, 15.000 metaka različitih kalibara i 670 grama plastičnog eksploziva.

M. G.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.