Čestitke za Kurban-bajram

Izvor: RTS, 25.Okt.2012, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čestitke za Kurban-bajram

Povodom Kurban-bajrama, jednog od najvećih muslimanskih praznika, čestitke građanima islamske veroispovesti uputili su predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić i predsednik parlamenta Nebojša Stefanović.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je svim grđanima Srbije islamske veroispovesti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kurban-bajram i poželeo da praznik provedu u miru i blagostanju, u krugu svojih porodica i sa dragim prijateljima.

 

Nikolić je izrazio nadu da će Kurban bajram u narednom periodu doneti sreću, razumevanje i toleranciju koja nam je u ovim vremenima svima potrebna", prenosi tekst čestitke Pres služba predsednika Srbije.

Građanima islamske veroispovesti Kurban-bajram je čestitao i predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić.

"Upućujem vam iskrene čestitke i najlepše želje da Kurban-bajram provedete u miru, dobrom zdravlju i da radost praznika podelite sa najbližima", navodi se u čestitki premijera Dačića.

Čestitke za Kurban-bajram vernicima je uputio i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović.

"Iskrena mi je želja da praznične dane provedete u miru i sreći, u krugu svojih porodica, prijatelja i komšija. Neka Kurban-bajram donese duhovni mir, veselje, dobročinstvo i darežljivost svim islamskim vernicima i protekne u duhu razumevanja i tolerancije,

opšteg dobra i blagostanja", naveo je Stefanović u čestitki.

Kurban-bajram je jedan od najvećih muslimanskih praznika i dolazi dva meseca i deset dana posle Ramazana, a u Meki danas počinje godišnje hodočašće.

Vernici u Srbiji Kurban-bajram slave u petak, 26. oktobra.
Pogledaj vesti o: Kurban Bajram

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dačić vernicima čestitao Kurban-bajram

Izvor: Telegraf.rs, 25.Okt.2012

- Upućujem vam iskrene česitke i najlepše želje da Kurban-bajram provedete u miru, dobrom zdravlju i da radost praznika podelite sa najbližima - navodi se u čestitki premijera povodom jednog od najvećih muslimanskih praznika koji balkanski vernici slave od sutra

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.