Vladislavu Bajcu Kočićevo pero

Izvor: Glas javnosti, 12.Maj.2010, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladislavu Bajcu "Kočićevo pero"

BEOGRAD - Književnik Vladislav Bajac dobio je nagradu "Kočićevo pero" za proleće 2010. koju Zadužbina "Petar Kočić" Beograd-Banjaluka dodeljuje za visoka dostignuća u savremenoj književnosti.

Bajac je nagradu dobio za roman "Hamam Balkanija", u izdanju beogradske izdavačke kuće "Arhipelag", saopšteno je iz Zadužbine "Petar Kočić".

Odluku o ovogodišnjem laureatu jednoglasno je doneo žiri u sastavu Nikola Strajnić, Mladen Vesković i Nikola Vukolić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
Priznanje će Bajcu biti svečano uručeno 21. maja u Biblioteci grada Beograda.

Književna nagrada "Kočićevo pero" dodeljuje se četiri puta godišnje piscima koji nastavljaju "pričavinu i učevinu" književnika Petra Kočića (1877-1916) i na sebi svojstven način slede lepotu Kočićeve reči.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Kočićevo pero" Vladislavu Bajcu za "Hamam Balkaniju"

Izvor: Blic, 13.Maj.2010, 00:20

Zadužbina "Petar Kočić" saopštila je danas da je ovogodišnja nagrada Kočićevo pero pripala Vladislavu Bajcu za knjigu "Hamam Balkanija" u izdanju beogradskog "Arhipelaga". Vladislav Bajac..Zadužbina sa sedištem u Banjaluci i Beogradu ovo priznanje dodeljuje za visoka dostignuća u savremenoj...

Nastavak na Blic...

Bajac dobitnik "Kočićevog pera"

Izvor: B92, 13.Maj.2010

Književnik Vladislav Bajac dobitnik je nagrade „Kočićevo pero" za roman „Hamam Balkanija"...Ovu nagradu, za proleće 2010. godine, dodeljuje Zadužbina „Petar Kočić" Beograd-Banja Luka i to za visoka dostignuća u savremenoj književnosti...Odluku o dobitniku jednoglasno je doneo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.