Veliki rat nominovan za književnu nagradu Dablina

Izvor: B92, 10.Nov.2015, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Veliki rat" nominovan za književnu nagradu Dablina

Knjiga Aleksandra Gatalice "Veliki rat" koja je na engleskom jeziku objavljena u izdanju "Istros booksa" nominovana je za najveću međunarodnu nagradu za prozu književnu nagradu Dablina "Dublin literary award".

Propozicije nagrade pružaju priliku da se u istoj konkurenciji nađu svi prozaisti sveta, bez obzira na to da li pišu na engleskom jeziku ili su prevedeni na taj jezik.

Nagradu raspisuju javna biblioteka Dablina i gradska uprava Dablina, a ona omogućava predstavljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << knjiga na svim jezicima i bibliotečkoj mreži Britanije i pruža pravi uvid u najbolje knjige koje se mogu pronaći na engleskom jeziku.

Nominacije ističu ovlašćene nacionalne biblioteke. Knjigu "Veliki rat" nominovala je biblioteka Milutin Bojić iz Beograda. Najuži izbor dela za književnu nagradu Dablina biće poznat u januaru, a ime dobitnika u aprilu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veliki rat na engleskom jeziku nominovan za najveću internacionalnu nagradu za prozu

Izvor: Tracara.com, 10.Nov.2015

Nakon niza pozitivnih kritika i veoma lepog prijema kod britanskih i američkih čitalaca, Veliki rat Aleksandra Gatalice, u izdanju Istros booksa iz Londona, nominovan je za najveću međunarodnu nagradu za prozu- Dublin literary award. Propozicije nagrade pružaju jedinstvenu priliku da se u istoj...

Nastavak na Tracara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.