U Oslu preminuo poslednji član posade splava Kon Tiki

Izvor: Beta, 26.Dec.2009, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Oslu preminuo poslednji član posade splava Kon Tiki

OSLO, 26. decembra 2009. (Beta-AP) - Poslednji od šest članova posade splava "Kon Tiki" Knut Magne Heglan preminuo je u 93. godini, saopštio je u subotu Muzej Kon Tiki u Oslu.

On je umro juče u jednoj bolnici u Oslu, rekla je direktorka muzeja Maja Bege. Heglan je učestvovao kao radio operater u ekspediciji preko Tihog okeana koju je 1947. godine vodio norveški antropolog Tor Hejerdal.

Posada "Kon Tikija" je na drvenom splavu i uz najosnovniju opremu za 101 dan preplovila oko 8.000 kilometara iz Perua do Polinezije kako bi dokazali Hejerdalovu teoriju da su drevni moreplovci mogli da prelaze okeane.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Oslu preminuo poslednji član posade splava Kon Tiki

Izvor: NaDlanu.com, 26.Dec.2009

OSLO, 26. decembra 2009. (Beta-AP) - Poslednji od šest članova posade splava "Kon Tiki" Knut Magne Heglan preminuo je u 93. godini, saopštio je u subotu Muzej Kon Tiki u Oslu. On je umro juče u jednoj bolnici u Oslu, rekla je direktorka muzeja Maja Bege. Heglan je učestvovao kao radio operater...

Nastavak na NaDlanu.com...

Preminuo Iv Roše, tvorac kozmetičke linije

Izvor: NaDlanu.com, 27.Dec.2009, 12:45

PARIZ, 27. decembar 2009. (Beta-AFP) - Francuski industrijalac Iv Roše i predsednik istoimene kompanije za proizvodnju kozmetičkih proizvoda, preminuo je u subotu u Parizu u 80. godini, saopšteno je iz kompanije. Iv Roše osnovao je kozmetičku liniju 1959. godine, oslanjanjući se na devizu "lepota...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.