Trimčević u Bloku

Izvor: SEEcult.org, 26.Avg.2014, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trimčević u Bloku

Novobeogradska galerija Blok predstavlja od 29. avgusta radove Mirka Trimčevića nastale u protekle dve godine u tehnici ulje na platnu, kao i akrilik većih dimenzija.

Rođen u mestu Debreše u Makedoniji 1943. godine, Trimčević je završio Akademiju likovnih umetnosti u Beogradu 1968. godine u klasi prof. Nedeljka Gvozdenovića, a poslediplomske studije 1970. kod istog profesora.

Član je ULUS-a od 1969. godine, a radi kao profesor likovne forme na Visokoj školi likovnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << i primenjenih umetnosti u Beogradu.

Realizovao je 20 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Štutgart) i učestvovao na više od sto kolektivnih izložbi.

Dobitnik je I nagrade za slikarstvo na omladinskoj izložbi koju je organizovao OCK Srbije 1968. godine, te I nagrade za slikarstvo iz Fonda Riste i Bete Vukanović 1996, kao i Zlatne paleta ULUS-a.

Izložba u Blok galeriji biće otvorena do 11. septembra.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Blok galerija: Izložba Mirka Trimčevića

Izvor: DANuBeogradu.rs, 27.Avg.2014, 08:32

U novobeogradskoj Blok galeriji (Jurija Gagarina 221) od 29. avgusta (20.00) do 11. septembra biće otvorena izložba slika Mirka Trimčevića. Umetnik će se beogradskoj publici predstaviti radovima nastalim poslednje dve godine koji su realizovani u tehnici ulje na platnu i .. Više.. The post Blok...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.