Trijumf Zlatne levice u Palermu

Izvor: B92, 20.Dec.2011, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trijumf "Zlatne levice" u Palermu

Film reditelja Gordana Matića "Zlatna levica – Priča o Radivoju Koraću" osvojio je dve glavne nagrade - za najbolju režiju i najbolji strani film na 33. Međunarodnom filmskom festivalu u Palermu,

„Srbija je zemlja gde filmovi menjaju kulturu naroda, a sport često nije samo više od igre, već i više od života. Film i sport menjaju društvo na najbolji mogući način. Ove nagrade, osvojene u Palermu u konkurenciji sportskih filmova iz celog sveta, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najbolji su pokazatelj da je ličnost Radivoja Koraća bezvremena i da nema granice. Zahvaljujem se celoj ekipi filma koja je verovala u uspeh", izjavio je reditelj i scenarista filma Gordan Matić.

Iako još uvek nije imao srpsku premijeru, film o Radivoju Koraću videla je publika u Litvaniji i Italiji. Ekipa filma "Zlatna levica – Priča o Radivoju Koraću" nada se da će u narednoj godini i srpska publika imati priliku da pogleda film.

Nagrade su kasno sinoć uručene reditelju filma Gordanu Matiću.

Lista nominovanih filmova po kategorijama na 33. Međunarodnom filmskom festivalu u Palermu može se pogledati na stranici http://www.sportfilmfestival.it/

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nagrada filmu o Radivoju Koraću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Dec.2011

Film Gordana Matića "Zlatna levica – Priča o Radivoju Koraću" osvojio je nagrade za najbolju režiju i najbolji strani film na 33. međunarodnom filmskom festivalu u Palermu, saopšteno je danas.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Nagrađen film o Radivoju Koraću

Izvor: B92, 20.Dec.2011

Film "Zlatna levica" o životu legendarnog srpskog košarkaša Radivoja Koraća nagrađen je na prestižnom 33. festivalu u italijanskom Palermu. Iako još uvek nije imao srpsku premijeru, film o Radivoju Koraću videla je publika u Italiji i Litvaniji, tokom nedavnog šampionata Evrope za košarkaše.

Nastavak na B92...

Nagrađen film o Radivoju Koraću

Izvor: Radio 021, 20.Dec.2011

Film Gordana Matića "Zlatna levica – Priča o Radivoju Koraću" osvojio je nagrade za najbolju režiju i najbolji strani film na 33. međunarodnom filmskom festivalu u Palermu, saopšteno je danas.

Nastavak na Radio 021...

Nagradjen film o Radivoju Koraću u Palermu

Izvor: NaDlanu.com, 20.Dec.2011

BEOGRAD, 20. decembra 2011. (Beta) - Na 33. medjunarodnom filmskom festivalu u Palermu film Gordana Matića "Zlatna levica - Priča o Radivoju Koraću" nagradjen je za najbolju režiju i najbolji strani film... BEOGRAD, 20. decembra 2011. (Beta) - Na 33. medjunarodnom filmskom festivalu u Palermu film...

Nastavak na NaDlanu.com...

Najbolja rezija i strani film za Kragujevcanina

Izvor: Radio Centar 987, 20.Dec.2011

Film zucko - vise od igre o zivotu legendarnog srpskog kosarkasa Radivoja Koraca, reditelja Gordana Matica, dobio je dve nagrade, za najbolju reziju i najbolji strani film na prestiznom 33. festivalu..

Nastavak na Radio Centar 987...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.