Tom Henks izdaje prvu knjigu, inspirisan ljubavlju prema jednom predmetu na ivici IZUMIRANJA

Izvor: Blic, 25.Feb.2017, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tom Henks izdaje prvu knjigu, inspirisan ljubavlju prema jednom predmetu na ivici IZUMIRANJA

Dvostruki oskarovac posvetio se pisanju kratkih priča i uskoro će objaviti svoju prvu knjigu.

Mnogim piscima nije lako da proguraju svoj prvenac u centar pažnje, ali to neće biti slučaj sa Tomom Henksom, koji će u oktoboru objaviti knjigu pod naslovom "Uncommon Type: Some Stories", zbirku od 17 priča.

Tema kolekcije su pisaće mašine i sve priče će se na neki način baviti ovim raritetima koje Henks strastveno skuplja. Glumčeva strast prema mašinama dovela >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je i do nastanka bestseler aplikacije Hanx Writer 2014. koja omogućava generaciji odrasloj u digitalnom dobu da proizvede faksimil kucan na mašini.

Knjiga je počela da nastaje ubrzo pošto je Henks 2014. objavio priču u "Njujorkeru" pod naslovom "Alan Bean Plus Four", o amaterskoj ekspediciji četvoro prijatelja na Mesec. Soni Mehta, urednik u izdavačkoj kući "Alfred A Knopf", ubrzo je kontaktirao glumca sa ponudom za saradnju.

- Bio sam zapanjen njegovim samouverenim pisanjem. Nadao sam se da ima još priča u šteku i, srećom po čitaoce, ispostavilo se da ima - rekao je Mehta.

Izdavači kažu da će se u knjizi naći i "jedna priča o imigrantu koji dolazi u Njujork iz razorene zemlje i porodice; priča o čoveku koji je odigrao savršenu rundu kuglanja, pa još jednu i još jednu i postao zvezda na ESPN sportskom kanalu; jedna o ekscentričnom milijarderu i njegovom vernom izvršnom asistentu koji lovi nešto veće u Amerci i jedna priča o životu glumca na promotivnim turnejama".

Henks je počeo da piše knjigu 2015.

„Tokom dve godine pisanja snimao sam u Njujorku, Berlinu, Budimpešti i Atlanti i pisao sam u svim tim gradovima, kao i u hotelima tokom medijskih turneja, na odmoru, u avionu, kod kuće i u kancelariji. Kada mi je to raspored omogućavao, trudio sam se da pišem svako jutro od 9 do 13h”, piše u izjavi.

Sem u SAD i Velikoj Britaniji, za sada su prava za knjigu prodata i u sedam država od Brazila do Kine. Audio-verziju knjige, logično, čitaće autor lično.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.