Svetski dan muzike u Beogradu

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 20.Jun.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski dan muzike u Beogradu

BEOGRAD- Ispred Francuskog Kulturnog Centra (FKC) u u saradnji sa Kulturnim centrom "Grad" u sutra od 16 do 21 sat biće upriličen muzički događaj povodom Svetskog dana muzike.

FKC je najavio da će nastupiti di- džejevi: propovednici tehno-minimalističke muzike Ženifer Kardini (Jennifer Cardini) i "Šonki" (Shonky) iz Francuske i "Evoks" (Ewox) iz Srbije.

FKC je uveo proslavu Praznika muzike 1988. godine u Beogradu, a ubrzo se i ostale institucije u zemlji priključile >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ovoj manifestaciji. Praznik muzike slavi 29 godina svog postojanja i potvrđuje više nego ikad da je ovaj dan nezaobilazni muzički susret u celom svetu. Više od 340 gradova uključuje se 21. juna u ovu proslavu.

Ove godine, praznik muzike je u znaku žene, odnosno, od antike su žene neiscrpna inspiracija najlepšim melodijama. Danas su prisutne ne samo kao muze, već i kao kompozitorke, lirske pevačice, dirigenti, ulične pevačice, autorke i izvođači, di-džejevi...

Od samog početka cilj ove manifestacije bio je da se istakne rad amatera, ponudi raznolika muzika i da sve bude dostupno široj publici, dakle besplatno.

Praznik muzike u Francuskoj se održva ne samo u salama, trgovima, ulicama i parkovima, već i u bolnicama, zatvorima, tamo gde ljudi ne mogu da se približe muzici, već ona dolazi do njih.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Puls grada za Svetski dan muzike: od Afrike do klasike

Izvor: 24sata, 21.Jun.2010, 01:43

Pored „zvanične” proslave Svetskog dana muzike, koja se pod sloganom „Sva muzika svima” održava na tri stejdža po beogradskim parkovima, ljubiteljima dobrog zvuka večeras će biti ponuđeno još muzičkih sadržaja – od afro ritmova ispred Biblioteke do minimal-tehna kod Francuskog kulturnog...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.