„Starke” sa šarom pirotskog ćilima

Izvor: Politika, 17.Maj.2012, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Starke” sa šarom pirotskog ćilima

Nema kulture i kulturnog identiteta bez narodne kulture

Na naslovnoj strani publikacije „Narodna kultura u kulturnoj politici Srbije” (Balkankult) objavljena je popularna „ol star” patika sa motivom šare pirotskog ćilima. Ista šara našla je mesto i na servisu za ručavanje, kompjuteru, nameštaju, telefonu, nakitu...

Reč je o radovima Danila Mančića, mladog industrijskog dizajnera iz Pirota. „Šta bi ozbiljan država mogla da uradi sa idejama ovakvog >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << čoveka može se samo zamisliti. U publikaciji smo napravili dobar model koji može lako da se primeni u reformisanju kulturne politike”, kaže Miša Đurković (Institut za Evropske studije), koji je sa Dimitrijem Vujadinovićem (Balkankult fondacija) i prof. dr Aleksandrom Petrovićem autor ove knjige.

„Narodna kultura u kulturnoj politici Srbije” govori o tome koliko će narodna kultura moći da se očuva, ali i razvija sa čitavom paletom alternativnih kulturnih vrednosti, a da opet industrija zabave ne uzme od nje samo ono što donosi profit, u čemu bitnu ulogu ima kulturna politika.

.................................................

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 18. maja. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite OVDE.

B. Lijeskić

objavljeno: 18.05.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Starke u stilu pirotskog ćilima

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Maj.2012, 00:15

Na naslovnoj strani publikacije ’Narodna kultura u kulturnoj politici Srbije’ objavljena je popularna ’ol star’ patika sa motivom šare pirotskog ćilima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Na "Starkama" šare pirotskog ćilima

Izvor: NaDlanu.com, 18.Maj.2012

Na naslovnoj strani publikacije "Narodna kultura u kulturnoj politici Srbije" (Balkankult) objavljena je popularna „ol star” patika sa motivom šare pirotskog ćilima..Šara pirotskog ćilima, pored patika, našla je mesto i na servisu za ručavanje, kompjuteru, nameštaju, telefonu, nakitu, piše...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.