Izvor: Danas, 02.Mar.2015, 05:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spomenik Majklu Džeksonu nagrađen u Monte Karlu

Film "Spomenik Majklu Džeksonu" scenariste i reditelja Darka Lungulova nagrađen je specijalnim priznanjem, nagradom za najbolji scenario na dvanaestom Festivalu filmske komedije u Monte Karlu, koji je zatvoren sinoć svečanom dodelom nagrada. Nagradu za životno delo dobio je počasni gost festivala, američki reditelj srpskog porekla Piter Bogdanovič, čija je komedija "She's Funny That Way" svečano otvorila festival van konkurencije. Na gala ceremoniji nagrade za životno delo dobili su, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << između ostalih, i legende evropskog i svetskog filma, glumci Ursula Anders, Đankarlo Đanini i Franko Nero.

- Drago mi je da sam dobio nagradu na festivalu koji neguje filmsku komediju kao način da se o ozbiljnim temama progovori drugačije, a da se pritom ne izgubi emocija. Još veća mi je nagrada što sam upoznao reditelja Pitera Bogdanoviča i sa njim "delio pozornicu" dok smo jedan drugom čestitali. Njegov film "Poslednja bioskopska predstava", u koji sam se zaljubio još kao dvanaestogodišnjak, jedan je od razloga što se bavim filmom - izjavio je Darko Lungulov. U žiriju festivala u Monte Karlu bili su italijanski reditelj Đovani Veronezi (predsednik žirija), filmski kritičar Lee Maršal (Screen International) i francuski reditelj Klod Zidi.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

"Spomenik Majklu Džeksonu" nagrađen u Monte Kralu

Izvor: Vesti-online.com, 02.Mar.2015

Spomenik Majklu Džeksonu scenariste i reditelja Darka Lungulova nagradjen je Special Mention ( Specijalno priznanje) nagradom za najbolji scenario na 12-om Festivalu filmske komedije koji je svečano zatvoren u Monte Karlu...Tokom gala ceremonije nagradu za životno delo dobio je počasni gost festivala,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.