Saradnja Ane Ćurčin i Ansambla Kolo

Izvor: Blic, 03.Avg.2015, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja Ane Ćurčin i Ansambla "Kolo"

Ansambl Kolo je sa mladom kantautorkom Anom Ćurčin napravio obradu izvorne, narodne pesme "Lastavice, lasto" i prvo je delo u nizu stvaranja novih umetničkih dela u saradnji sa savremenim autorima kojima teži taj Ansambl, a koja su u duhu narodne muzike i igre.

Prepoznatljiv stil te kantautorke i njeni visoki umetnički dometi bili su presudni za ostvarenje saradnje i najave programske linije Ansambla koju su nazvali "Tradicija nova".

Vladimir Dekić ispred Ansambla >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je da im je želja da u drugačijem obliku u saradnji sa savremenim autorima ponude mumetnička dela koja će jednog dana da se svrstaju u tradiciju.

- Prepoznavanje mladih, savremenih i talentovanih autora, njihovo uključivanje u rad Ansambla i zajednički nastupi su samo deo nove programske dinamike koju spemamo za narednu sezonu - ističe on.

- Ništa slično ranije nisam radila, a inače pevam samo na engleskom jeziku, pa je ovo za mene bilo potpuno drugačije iskustvo u svakom smislu. Drago mi je što sam bila deo projekta - rekla je Ćurčin.

Spot za pesmu "Lastavice, lasto" je režirao Nikola Ljuca, direktorka fotografije je Maja Radošević, a horski aranžman je uradila vokalni pedagog Ansambla Kolo Ivona Eklemović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.