Ruski političar šokirao Mongolce: Ovako nešto se nosi po kući kad popravljate cevi

Izvor: B92, 21.Apr.2016, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski političar šokirao Mongolce: "Ovako nešto se nosi po kući kad popravljate cevi"

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov minule nedelje boravio je u Mongoliji i na dočeku na aerodromu "Džingis Kan" u Ulan Batoru zbunio domaćine kada je izašao iz aviona u plavim farmerkama.

Lavrov, inače poznat po eleganciji, očigledno nije bio informisan da će ga sačekati sa najvišim počastima i sa svečanim strojem poređanim u njegovu čast, pa se pojavio "sportski obučen".

Domaćini su bili uvređeni gestom visokog gosta, a politički komentator >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Cogtgerel je ocenio da je dolazak u teksas pantalonama bio uvredljiv jer se "tako nešto nosi u kući kad se popravlja vodovodna instalacija". Bilo je očigledno da su u Ulan Batoru dolazak Lavrova u farmerkama doživeli kao znak toga koliko ih on ceni.

Međutim, nešto kasnije, Sergej Lavrov je na susret sa predsednikom Mongolije Cahijaginom Elbegdoržem došao u prepoznatljivom stilu, u elegantnom odelu.

Događaj iz Mongolije stigao je i do Rusije, pa je o tom slučaju opširno pisao visokotiražni "Moskovski komsomolac", ali i brojni sajtovi koji su prenosili komentar profesora univerziteta u Kardifu Sergeja Radčenka, koji je o tome pisao u časopisu "Diplomat". On smatra da je za vreme dugačkog leta dozvoljeno "komotno oblačenje", ali da je Lavrov pre izlaska iz aviona morao da se presvuče i pojavi se u odelu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.