Radmila Lazić zatvara Večeri na Kosančiću

Izvor: Akter, 03.Sep.2014, 06:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radmila Lazić zatvara "Večeri na Kosančiću"

Treći letnji ciklus "Večeri na Kosančiću" Narodne biblioteke Srbije svečano će biti zatvoren u petak, 5.septembra multimedijalnim izvođenjem poezije Radmile Lazić

Program pod nazivom "Takve pesme pišem" u okviru trećeg letnjeg ciklusa "Večeri na Kosančiću" upriličen je povodom četiri decenije pesničkog stvaranja Lazić.

Kako je najavljeno, na početku večeri, domaćini iz NBS predstaviće pesnikinju Lazić, nakon čega će se ona obratiti publici. >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<

Potom će mlada glumica iz Trebinja, Marija Ðajić, izvesti monodramu "Staromodna cura“ koju je sačinila po motivima iz stvaralaštva pesnikinje Lazić.

Sastavni deo programa čini i kantautorsko Pesničenje sa ex-Horkeškartom i izvođačima Halbstar i Umbra, Danilo Sol i Filip Zarić koji će interpretirati pesme Lazić: Nije nikakva, Autobuske žene, Letnja pesma, O biti sama.

"U duhu naše najznačajnije pesnikinje danas, Radmile Lazić, svečano zatvaramo ovogodišnji letnji ciklus književnih Večeri na Kosančiću," saopštila je NBS.

Letnji ciklus "Večeri na Kosančiću" koji NBS organizuje na Kosančićevom vencu, na mestu gde je 1941. godine stradala Narodna biblioteka Srbije, pokrenut je 2012. godine na inicijativu tadašnjeg upravnika NBS Dejana Ristića, a u okviru akcije Povratak knjige na Kosančićev venac.

Susreti pisaca i književne publike na mestu stradanja NBS imaju za cilj i da simbolički vrati knjigu, umetnost, publiku i pisce na mesto na kome je srpska i svetska kulturna baština uništena u bombardovanju 1941. godine.

U okviru trećeg letnjeg ciklusa "Večeri na Kosančiću" gostovali su akademik i književnik Dragoslav Mihajlović, Vida Ognjenović, Muharem Bazdulj, NIN-ov laureat Goran Gocić, Dragan Velikić.

Ciklus "Večeri na Kosančiću" uređuje i vodi Milena Ðorđijević.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.