Prvi dobitnici književne stipendije NIN-a

Izvor: SEEcult.org, 03.Jul.2015, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi dobitnici književne stipendije NIN-a

Nedeljnik NIN dodelio je prve književne stipendije za najbolji nacrt romana u nastajanju, a dobitnici su Stefan Janjić i Bojan Marjanović, koji su odabrani među 127 prijavljenih autora iz Srbije, regiona i Evrope.

Janjić je dobio književnu stipendiju za sinopsis romana "Centimetar beline za fusnote", a Marjanović za sinopsis romana "Idioti u noći", saopštio je NIN.

O dobitnicima je odlučivao žiri koji su činili Filip David, dobitnik NIN-ove nagrade >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << za najbolji roman 2014. godine, Vladislav Bajac, Dragan Velikić, Vladislava Gordić Petković i Dragan Jovićević.

NIN-ova književna stipendija ustanovljena je povodom jubilarnog, 80. rođendana tog nedeljnika, a namenjena je autorima mlađim od 30 i starijim od 18 godina, koji pišu na srpskom jeziku.

Književna stipendija NIN-a dodeljuje se kao podrška za delo u nastajanju, na osnovu rezultata konkursa.

Nagrade su plakete i čekovi u iznosu od po 500 evra, a dobitnicima će uručiti 8. jula u prostorijama NIN-a Filip David, koji je dobio NIN-ovu nagradu za 2014. godinu za roman “Kuća sećanja i zaborava” o holokaustu i zlu u istoriji i čoveku.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Prvi dobitnici NIN-ove književne stipendije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2015

Stefan Janjić i Bojan Marjanović prvi su dobitnici NIN-ove književne stipendije za najbolji nacrt romana...Janjiću je stipendija dodeljena za sinopsis romana "Centimetar beline za fusnote", a Marjanoviću za sinopsis romana "Idioti u noći", navodi se u saopštenju NIN-a...O dobitnicima je odlučivao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.