Preminuo vajar Nikola Kolja Milunović

Izvor: N1 televizija, 29.Jul.2016, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo vajar Nikola Kolja Milunović

Vajar Nikola Kolja Milunović preminuo je jutros u Beogradu, potvrđeno je za N1.

Nikola Kolja Milunović je rođen je 1935. u Beogradu. Akademiju likovnih umetnosti pohađao od 1955. do 1959 godine i diplomirao vajarstvo u klasi Ilije Kolarevića. Postdiplomski, III stepen specijalizacije započeo je u klasi profesora Sretena Stojanovića, a završio u klasi Jovana Kratohvila 1961. godine.

Bio je redovan član Udruženja likovnih umetnika Srbije od 1961. godine. Imao >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je veliki broj samostalnih i drugih izložbi u zemlji i inostranstvu. Pored rada na skulpturi, autor je mnogih dekorativnih kompozicija, zidnih aplikacija u metalu, arhitektonsko-urbanističkih rešenja, spomenika i drugih dela.

Duži period aktivnog rada na skulpturi u slobodnom prostoru posebno je značajan, kao i doprinos u organizacionom radu izložbi skulpture u slobodnom prostoru u okviru akcija ULUS-a.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo vajar Nikola Milunović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2016

Vajar Nikola Kolja Milunović preminuo je u petak ujutro u Beogradu, potvrđeno je za N1...Nikola Kolja Milunović je rođen je 1935. u Beogradu. Akademiju likovnih umetnosti pohađao od 1955. do 1959 godine i diplomirao vajarstvo u klasi Ilije Kolarevića. Postdiplomski, III stepen specijalizacije započeo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.