Preminuo pevač Gerry Rafferty

Izvor: B92, 05.Jan.2011, 01:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo pevač Gerry Rafferty

Škotski pevač i muzičar Gerry Rafferty, najpoznatiji po hitovima "Stuck In The Middle With You" and "Baker Street", umro je u u 63. godini. Rafferty je još u novembru prošle godine hospitalizovan posle otkazivanja funkcija jetre.

U svojoj karijeri Rafferty je svirao sa komičarem Billyjem Connollyjem u folk bendu "The Humblebum", a bio je i ko-osnivač soft-rock grupe "Stealer's Wheel" 1972. godine. Na debi albumu benda nalazila se pesma "Stuck In The Middle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << With You", koju je mnogo godina kasnije "u život" vratio reditelj Quentin Tarantino u svom filmskom debiju "Reservoir Dogs."

Rafferty je imao puno uspeha i tokom solo karijere. Pesma "Baker Street" nalazila se na njegovom prvom samostalnom albumu iz 1978. godine "City To City", a koliki je hit ta pesma i danas najbolje govori podatak da je od nje - trideset godina kasnije - dobio na ime autorskih prava 80,000 funti.

Poslednjih godina Rafferty je više bio u centru pažnje zbog incidenata u kojima se nalazio tokom svojih alkoholičarskih kriza, nego zbog muzike.

Poslenji album "Another World", Gerry Rafferty objavio je 2000. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo pevač i kompozitor Geri Raferti (video)

Izvor: SrbijaNet.rs, 05.Jan.2011

Škotski pevač i kompozitor Geri Raferti, poznat po hitu "Bejker strit", preminuo je večeras. Raferti je imao 63 godine i dugo se lečio od bolesti jetre.- Njegov singl "Bejker strit" iz 1978. godine prodat je u više od milion primeraka u SAD,

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Preminuo muzičar Geri Raferti

Izvor: Blic, 05.Jan.2011

Britanski muzičar Gefri Raferti, najpoznatiji po hitovima “Stuck In The Middle With You” i “Baker Street”, preminuo je juče ujutru u 63. godini od oboljenja jetre. ..Raferti se već duže vreme bori s alkoholizmom, i u poslednje vreme više je privlačio pažnju medija ispadima u alkoholisanom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.