Predstava NP Majka hrabrost na festivalu u Rumuniji

Izvor: Studio B, 27.Nov.2014, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava NP "Majka hrabrost" na festivalu u Rumuniji

Narodno pozorište u Beogradu učestvuje na 20. Internacionalnom festivalu klasičnog teatra u Rumuniji sa dramom "Majka Hrabrost i njena deca" Bertolta Brehta, u režiji Ane Tomović, večeras u pozorištu "Joan Slavić" u Aradu.

U velikom glumačkom ansamblu naslovnu ulogu tumači Dušanka Glid Stojanović.

Ova predstava je koprodukcija sa Kulturnim centrom iz Pančeva. Premijera je bila 1. juna ove godine na velikoj sceni NP, a 12. juna u Pančevu.

Komad koji je praizveden 1941. u Šaušpilhausu u Cirihu na srpski je prevela Olivera Milenković.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

"Majka hrabrost" na festivalu u Rumuniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2014

Narodno pozorište u Beogradu učestvuje na 20. Internacionalnom festivalu klasičnog teatra u Rumuniji sa dramom "Majka Hrabrost i njena deca" Bertolta Brehta, u režiji Ane Tomović, večeras u pozorištu "Joan Slavić" u Aradu...U velikom glumačkom ansamblu naslovnu ulogu tumači Dušanka Glid Stojanović...Ova...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.