Izvor: Blic, 05.Jul.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pipi Duga Čarapa

Pipi Duga Čarapa

Prva ovogodišnja premijera festivala Grad teatar, koji se ove godine odvija pod naslovom 'Između sudbine i stvarnosti', koprodukcija sa Dečjim pozorištem iz Podgorice, 'Pipi duga čarapa' Astrid Lindgren u režiji NIkole Vukčevića, odigrana je sinoć na CItadeli. Predstava koja je okupila veliki ansambl sastavljen od mlade autorske i glumačke ekipe (Vukčević je najmlađi reditelj u četrnaest godina postojanja Grada teatra koji radi festivalski projekat), >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << studente četvrte godine cetinjske Akademije, poznati roman švedske spisateljice prenosi u naše vreme, kraj dvadesetog veka.

- Pipi nema roditelje, nema kuću,, nema kolače, nema ništa od onoga što imaju druga deca, a odgaja je majmun. Uz pomoć mašte, međutim, ona ne samo da uspeva da sve te okolnosti nadomesti, nego stvara i jedan sasvim novi, kvalitetniji svet. Predstava je rađena po dramatizaciji romana slovenačkog dramaturga Andreja Rozmana, ali mi ni ona nije mogla sasvim poslužiti za priču koja ima nekoliko ravni namenjenih deci od tri do stotri godine, zbog čega sam morao i sam da intervenišem na tekstu - rekao je Vukčević na jučerašnjoj konferenciji za novinare. U naslovnoj ulozi pojavljuje se Jelenja Đokić (na ovogodišnjem Pozorju dobila je Sterijinu nagradu za ulogu u 'Bokeškom D-molu'), a tu su i Vanja Radošević, Branko Ilić, Nada Vukčević, Pavle Ilić, Marta Pićurić, Željko Radunović, Staša Tomas, Zoja Bećović... Scenografiju potpisuje Smiljka Šćepanović, kostime Marija Dimitrijević, scenski pokret Slavka Nelević, a kompozitor je gost iz Novog Sada, Vladimir Moric. Gr.J.

Sinoć prva pozorišna premijera na 14. festivalu Budva Grad teatar

Pipi Duga Čarapa

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.