Omaž Bouviju u Jugoslovenskoj kinoteci

Izvor: N1 televizija, 27.Maj.2016, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omaž Bouviju u Jugoslovenskoj kinoteci

Izložba fotografija "Belgrade to Bowie" otvorena je večeras u zgradi Jugoslovenske kinoteke u Beogradu, a posetioci će do 21. avgusta imati priliku da vide fotografije Brajana Rašića nastale tokom njegove 20 godišnje saradnje sa Bovijem.

Rašić je rekao da mu je drago da će svi ljubitelji Bovija imati priliku da vide rezultat njegove saradnje sa tim umetnikom.

"Bovija nije bilo teško voleti, a volimo ga i sada", napomenuo je Rašić govoreći o muzičaru koji >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je preminuo 10. januara.

On se zahvalio svima koji su došli na otvaranje i dodao da je ideja o organizovanju izložbe posvećene Boviju začeta još pre tri godine.

Tokom tri meseca trajanja izložbe Beograd će dobiti i mural posvećen Dejvidu Boviju, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Izložba "Belgrade to Bowie" trajaće do 21. avgusta, a za to vreme biće organizovane radionice i biće prikazani filmovi u kojima je taj umetnik glumio.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Omaž Bouviju u Jugoslovenskoj kinoteci (FOTO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Maj.2016

U čast nedavno preminulom muzičaru Dejvidu Bouviju u Jugoslovenskoj kinoteci otvorena je izložba fotografija Dejvida Rašića, u kojoj će posetioci moći da uživaju do 21. avgusta...Ova izložba je deo "Belgrade to Bowie", kako je rekao Rašić, omaža coveku koga svi volimo, i već je otvaranjem...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.