Olakšano funkcionisanje ustanova kulture

Izvor: B92, 02.Avg.2015, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Olakšano funkcionisanje ustanova kulture"

Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je da je usvajanje Zakona o izmenama i dopunama zakona o javnim nabavkama "od suštinske važnosti za funkcionisanje kompletnog sistema kulture u Republici Srbiji".

"Ovim izmenama javne nabavke u oblasti kulture maksimalno su pojednostavljene i usklađene sa direktivama Evropske unije.

Izmenama i dopunama Zakona ispravljeni su apsurdi, poput raspisivanja javnih nabavki za angažovanje glumaca, dirigenata, reditelja, konzervatora, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pisaca za predstavljanje sopstvenih knjiga, kao i obaveza raspisivanja javne nabavke za svaki naslov za potrebe javnih biblioteka", stoji u saopštenju.

"Samim tim, ustanovama kulture biće znatno olakšano planiranje programa, repertora, sezona i obavljanje drugih redovnih aktivnosti koje su prethodnim Zakonom bile usporene".

Po stupanju na snagu Zakona o izmenama i dopunama zakona o javnim nabavkama, biće organizovane radionice na kojima će zaposleni u ustanovama kulture biti upoznati sa novim procedurama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Olakšano funkcionisanje ustanova kulture

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Avg.2015

Usvajanje Zakona o izmenama i dopunama zakona o javnim nabavkama od suštinske je važnosti za funkcionisanje kompletnog sistema kulture u Srbiji, saopštilo je danas Ministarstvo kulture i informisanja...Ovim izmenama, navodi ministarstvo, javne nabavke u oblasti kulture maksimalno su pojednostavljene...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.