Objavljeno reizdanje albuma Sastanci u studiju

Izvor: Blic, 17.Apr.2014, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljeno reizdanje albuma "Sastanci u studiju"

Čuveni serijal "Sastanak u studiju" ponovo je dostupan ljubiteljima džez muzike i to od subote 19.4. u okviru Svetskog dana prodavnice ploča.

Nastali davne 1960. godine predstavljaju "suvo zlato" rada tadašnjih muzičara. Ploče iz serije „Sastanak u studiju“ predstavljale su novinu u jugoslovenskoj produkciji džez muzike.

One prikazuju saradnju domaćih i stranih džez muzičara okupljenih u studiju RTB radi snimanja za ploče. Na njima su učestvovali brojni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izvođači poput Džeroma Ričardsona, Džulijusa Votkinsa, Džo Herisa, Boška Petrovića, Borislav Roković i mnogih drugih.

Sva tri izdanja se sada mogu naći u jedinstvenom box setu koji će biti dostupan u subotu, u okviru Record Store Day-a. Promocija će biti održana u prodavnici Leila (Kralja Petra 41) gde će muziku puštati producent Željko Kerleta.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.