Nušić je bio bio veliki vizionar

Izvor: Akter, 03.Sep.2014, 06:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nušić je bio bio veliki vizionar

Nušićijada je najkompleksija manifestacja koja se bavi likom i delom Branislava Nušića, a on je bio veliki vizionar, ocenio je njegov praunuk Nebojša Nušić

"On je otac srpske dramaturgije, pozorišta, poznat kao profesor retorike na vojnoj akademiji i pesnik", kazao je Nebojša Nušić upravitelj "Nušić Fondacije".

Cilj Nušić Fondacije je, prema njegovim rečima, negovanje baštine Branislava Nušića koji je pored Sterije naš najznačajniji komediograf. >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<

Nebojša Nušić podseća da se Branislav u mlađim danima bavio glumom i da je obavljao funkciju ministra kulture u vladi Nikole Pašića.

On ističe da je njegov predak bio veliki vizionar, a jedna od njegovih ideja je pokretanje dečjeg pozorišta budući da je voleo mališane.

"Gita Predić Nušić je osnovala pozorište Roda koje je preteča sadašnjeg "Boško Buha", podsetio je Nebojša Nušić.

Branislav je, kako napominje njegov praunuk, bio i osnivač mnogih, pa i prištinskog i novsadskog pozorišta.

U Ivanjici je večeras otvorena 5.kulturno-turistička manifestacija "Nušićijada".

Na ovogodišnjoj manifestaciji biće kombinovani u tri dana brojni kulturni sadržaji - predstave, koncerti, filmske projekcije, edukativni programi za mlade.

Centralna tema biće veliki jubilej, 150 godina od rođenja pisca Branislava Nušića, po kome je festival dobio ime.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.