Izvor: Danas, 05.Okt.2015, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nerealizovani scenariji Srđana Dragojevića u knjizi

Promocija knjige "Pre nego što crvima kažem zdravo" Srđana Dragojevića, u izdanju Lagune, biće održana večeras u 18 sati u Velikoj sali SKC-a. Naslov se sastoji od tri nerealizovana filmska scenarija slavnog reditelja.

To su: "Nebesa", po motivima pripovedaka Marsela Emea, koji govori o čudima u 21. veku, "Bilo jednom na Istoku", po motivima romana DŽulijana Barnsa "The Porcupine", o tranziciji u istočnoj Evropi, i "Škartovi", završni deo trilogije "Devedesete", zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << sa "Lepa sela lepo gore" i "Rane".

O izdanju će, pored autora, govoriti i: Dimitrije Vojnov, dramaturg i filmski kritičar, Dragoslav Bokan, reditelj i pisac, i glumci Miki Manojlović, Goran Jevtić i Miloš Samolov.

Reditelj filmova "Parada", "Atomski zdesna", "Mi nismo anđeli", objavio je do sada i knjigu "Rane & dve priče za novu deceniju", dok je za "Knjigu akcione poezije" dobio je nagradu "Branko Radičević". U izdanju Lagune uskoro će biti objavljen i naslov "Krilata deca".

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Laguna i Novosti poklanjaju knjigu Srđana Dragojevića

Izvor: Večernje novosti, 05.Okt.2015

Pozivamo vas na promociju knjige „Pre nego što crvima kažem zdravo “, koja će se održati u ponedeljak, 5. oktobra u Velikoj sali SKC-a sa početkom od 18 sati.Prvih pet čitalaca koji pošalju SMS na broj 1055 dobiće knjigu na poklon.Knjiga „Pre nego što crvima kažem zdravo“ je knjiga...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.