Nagrada Jesenje izložbe 2014. Todoroviću i Trtovcu

Izvor: Studio B, 21.Nov.2014, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada Jesenje izložbe 2014. Todoroviću i Trtovcu

Žiri za dodelu nagrada ULUS-a odlučio je da nagradu Jesenje izložbe 2014. dobiju vajar Tomislav Todorović i multimedijalni umetnik Selman Trtovac.

Istoimena izložba biće otvorena u ponedeljak, 24. novembra u Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić", a autori koji će biti prisutni na ovogodišnjoj smotri, njih 73 nisu pripadnici samo jedne generacije ili istog umetničkog stava.

To će biti jedan od mogućih pregleda onoga što se trenutno dešava u beogradskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ateljeima, počev od generacije koja je već pola veka na našoj likovnoj sceni do stvaralaštva najmlađih članova ULUS-a kojima je to tek prvo izlaganje. Parcijalnim uvidom nije moguće odrediti prave karakteristike savremene likovne umetnosti i zbog toga je namera Umetničkog saveta, koji je koncipirao izložbu, više da pruži informaciju nego da prosuđuje, navedeno je u saopštenju ULUS-a.

Polazna premisa za koncipiranje ovogodišnje postavke je svest o izmenjenom vremenu koje nudi nove sadržaje i zato traži nove uslove posmatranja i saznavanja, a načiniti od jedne izložbe portret likovnog stvaranja našeg vremena bila bi svakako neostvarljiva ambicija. Sam život te tradicionalne likovne manifestacije puni je novim sadržajima i izložbu bi trebalo shvatiti kao prostor za ogledanje samih umetnika, a umetnička dela kao ogledala pojedinaca, društva i vremena.

Pravilnik izložbe utvrđuje i objašnjava kriterijume po kojima je vršen izbor eksponata, a način na koji je komponovana izložba pre podstiče niz pitanja nego što daje odgovore.

Prva Jesenja izložba priređena u tek izgrađenom Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" u januaru 1929. godine.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Nagrada Jesenje izložbe Todoroviću i Trtovcu

Izvor: B92, 21.Nov.2014

Žiri za dodelu nagrada ULUS-a odlučio je da nagradu Jesenje izložbe 2014. dobiju vajar Tomislav Todorović i multimedijalni umetnik Selman Trtovac...Istoimena izložba biće otvorena u ponedeljak, 24. novembra u Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić", a autori koji će biti prisutni na ovogodišnjoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.