Nagrada Aleksandar Lifka za Ulriha Zajdla i Slobodana Šijana

Izvor: Danas, 10.Jun.2016, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada "Aleksandar Lifka" za Ulriha Zajdla i Slobodana Šijana

Austrijski reditelj Ulrih Zajdl, autor čuvene trilogije "Raj", i domaći filmski stvaralac, kritičar i slikar Slobodan Šijan, dobitnici su nagrade "Aleksandar Lifka", koju dodelje Festival evropskog filma Palić za doprinos evropskoj kinematografiji, saopšteno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Ovogodišnju manifestaciju, koja će biti održana od 16. do 22. jula, otvoriće dokumentarni film Đanfranka Rosija "Vatra na moru" o izbeglicama na ostrvu Lampeduza, koji je nedavno dobio nagradu Zlatni medved na Berlinskom filmskom festivalu.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Palić 2016: 103 filma u 13 programa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2016

Na Festivalu evropskog filma Palić 2016. od 16. do 22. jula biće prikazana 103 filma u 13 festivalskih selekcija, najavljeno je na konferenciji za novinare u Beogradu...Festival, koji se ove godine održava 23. put, otvoriće film "Požar na moru" Đanfranka Rosija, a u glavnom takmičarskom programu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.